Kanabis a pokožka = perfektná kombinácia


O kanabise môžete vtipkovať ale výrobcovia kozmetiky berú túto zložku vážne. Prečo?
·         Zo semien a stoniek kanabisu sa získa užitočný olej. Jeho hlavnou výhodou je šoková dávka (až do 80%) polynenasýtených mastných kyselín: linolová, alfa-linolová a gama-linolová. Tieto kyseliny sa nachádzajú aj v iných rastlinných olejoch ale len v konope je ich pomer čo najbližšie ku zloženiu vlastných mastných kyselín v pokožke. Z tohto dôvodu pracujú nielen na povrchu ale tiež prenikajú hlboko do pokožky.

maska
 
·         Mastné kyseliny pracujú v dvoch smeroch: zabraňujú strate vlhkosti a podporujú obnovu lipidov kože. Takže chránia pred vysušením a lúpaním.
 
·         Vitamíny B a E preukázali antioxidačné účinky, ktoré chránia pokožku pred predčasným starnutím v dôsledku poškodenia buniek voľnými radikálmi. Nakoniec len konope obsahuje kanabidiol – záchranu od zápalu a pigmentácie, ktorý pracuje priamo s poškodenými bunkami.
 
·         Pre výrobcov kozmetiky sa poľnohospodárska marihuana pestuje v USA, Austrálii, Kanade, v Taliansku. Pestovanie tejto rastliny je nielen legálne ale aj bezpečné. Konope nie je zahltené hmyzom alebo chorobou.

srdce
 
·         Konopný olej oxiduje pod vplyvom tepla a svetla, takže sa získava lisovaním za studena, čím sa šetria všetky užitočné aktíva.
 
·         Olej z kanabisu je najsuchší zo zeleniny a rýchlo sa vstrebáva, čo ho robí nielen nezávislým produktom starostlivosti o pleť, ale aj základňou pre make-up.
 
·         Je vhodný pre majiteľov pokožky akéhokoľvek druhu, najmä  pre citlivé, podráždené, mastné a pre pokožku s ekzémom alebo psoriázou. A napriek tomu tento olej perfektne zvládne akné, jazvy po akné, vrásky. Eliminácia svalovej bolesti a strihov na tele je tiež o prostriedkoch s konope.
 
·         Konopný olej obnovuje prirodzenú rovnováhu pokožky hlavy a urýchľuje rast vlasov. Tiež stimuluje tvorbu bielkovín a keratínu, eliminuje krehkosť, poskytuje elasticitu a silu.